Koirien kanssa touhuilua

4. marras, 2015

Janen progearvot eivät ole vieläkään noussut. Kyselin asiasta puhelimessa , mitä asian suhteen voisi tehdä. Vastaus oli, että ei voi kuin odotella, mutta seuranta viikon välein riittää. Joskus kuulemma on tällaisia juoksuja, jotka vasta kuukausien jälkeen alkavat kehittymään. Nyt kuitenkin puhutaan vasta viikoista.

Itsellä on kyllä nyt vähän sellainen olo, että tämä juoksu on menetetty. Toivoisin kuitenkin, että myös Janen tiputtelu lakkaisi ja sitä myötä voisin sanoa, että tämä juoksu oli tässä. Yritän elää tämän asian suhteen nyt matalalla profiililla ja kerron sitten, jos jotain muutosta asian suhteen tulee. Jos juoksun oireet jatkuvat, ehkä käyn vielä näytteenotossa. Onneksi Jane on kuitenkin ollut oma iloinen itsensä.

31. loka, 2015

Janen juoksu on jämähtänyt paikoilleen. Perjantainkin progesteroni arvo oli alle 1. Eli Jane on edelleen esikiima vaiheessa.

Soittelin uudelleen klinikalle ja kyselin asiasta. Eräs hoitaja lohdutteli minua, että hänellä oli ollut kerran omalla kultaisella noutajalla juoksunalku aivan vastaava. Mutta kun progesteroni arvo oli alkanut kolmen viikon odottelun jälkeen vihdoin nousemaan, oli juoksu kehittynyt sitten normaalisti ja tuloksena oli ollut pakastesiemennyksestä 11 pentua.  Seuraava progesteroniarvo suositeltiin otettavaksi  Janelta ensiviikon puolenvälin paikkeilla.

Olen miettinyt , josko Saran steriloinnilla olisi nyt ollut vaikutusta Janen juoksun kulkuun. Janekun on aina aloittanut juoksunsa pari päivää Saran juoksunalun jälkeen. Sara tuli leikkautettua nyt syyskuun puolenvälin jälkeen, viime hetkellä ennen todennäköistä seuraava juoksuaikaa. Kovasti Jane haistelee Saraa ,josko jotakin alkaisi tapahtua. Tästä sain kuningasidean viedä Jane kävelylle alueelle , jossa asustelee muita koiria.

 Eilen kävin kylätiellä kävelemässä koirien kanssa. Jane merkkaili kovasti ja oli kovin kiinnostunut muiden koirien hajuista. Myös tänään kävimme Janen kanssa kävelyllä rivitaloalueella seuranamme  Pirkko ja hänen Kleinpitznartut. Kova merkkailu jatkui ja Kleinpitzit olivat kovasti kiinostuneita Janen hajuista. Toivottavasti nämä kaupunkien tuoksut nyt saisivat Janen progesteroni hormoonit nousemaan. Mutta eihän luonnolle mitään voi,  otetaan se vastaan mitä tulee, muutakaan ei oikein voi .

 

26. loka, 2015

Kävin tänään Raisiossa tutustumassa noseworkiin. Taas yksi mielenkiintoinen laji harrastettavaksi. Nosework on Ruotsissa ihan kilpailulaji, ehkä kohta myös Suomessa. Toki sitä voi harrastaa ihan vain itsekseen koiran aktivoimiseksi.

Mulle tarttui luennolta eucalyptus pullo  mukaan . Sara ja Jane pääsevät varmasti jossain vaiheessa etsiskelemään eucalyptus hajua. Ensin tietty eucalypytuksen haju tarvii tehdä mielekkääksi. Se pitäisi onnistua joko operantisti tai klassisen ehdollistumisen kautta. Tämä koulutustapa on niin nykyaikaa ja mä olen niin mukana. Olen alkanut enemmissä määrin käyttämään myös hevosten kanssa positiivisiin vahvisteihin perustuvaa koulutusta ja hyvin toimii🙂

Turun moottoritietä on tullut höyläyttyä ihan riittävästi tässä viime aikoina, huomenna taas progetestiin Janen kanssa, viimeviikolla tuli käytyä jo pari kertaa...

19. loka, 2015

Lisäsin 'Jane nomeilee' kohtaan videon, jossa Jane noutaa fasaania

15. loka, 2015

Janen juoksu alkoi sunnuntaina. Jane on tarkoitus astuttaa tähän juoksuun. Oikea astutusajankohta  selvitetään käymällä ensiviikolla progesteronitesteissä.